Vuoden 2024 terveystuote - ensimmäinen postbiootti-valmiste Suomessa

Arviolta 90 % elimistössä olevista soluista on suoliston mikrobeja; niitä on siis huomattavasti enemmän kuin kehossa on omia solujamme. Suoliston mikrobiomin laadulla ja hyvinvoinnilla on suuri merkitys terveydellemme ja suolistoa kutsutaankin toisiksi aivoiksemme. Suoliston bakteerit käyttävät ravinnokseen kuituja ja tuottavat niitä hajottamalla hyödyllisiä aineenvaihduntatuotteita, kuten aminohappoja, maitohappoa ja vitamiineja. Yksi vaikutuksiltaan monipuolisimmista aineenvaihduntatuotteista on nyt keskiöön noussut butyraatti. 

Colonic Plus® Mikrobiomi sisältää ButyOil®-tributyriiniä ja B2-vitamiinia. Tributyriini pilkkoutuu ohutsuolessa lipaasin ja paksusuolessa bakteerien avulla yhdeksi glyseroli- ja kolmeksi butyraattimolekyyliksi. Butyraatilla on tunnusomainen tuoksu, jota voisi kuvata vanhan voin hajuksi; siksi ButyOil® sisältää banaaniaromia, joka peittää tätä tuoksua. ButyOil® on lisäksi päällystetty, ja se vapautuu vasta siellä missä pitääkin eli ohut- ja paksusuolessa. B2-vitamiini auttaa limakalvojen ja ihon pysymistä normaalina sekä suojaa soluja hapetusstressiltä.

Colonic Plus® Mikrobiomin valinnan kriteerit olivat:

-takana on tutkimustietoa ja onnistunutta tuotekehitystä
-laaja positiivinen kuluttajapalaute
-tuote on terveystuotealan tavoitteiden ja hengen mukainen; se soveltuu itsehoitotuotteeksi terveydestään huolehtivalle kuluttajalle
-tuote on laadukas ja luotettava