Raudanpuutteeseen - Kotimaiset Ferroforte valmisteet

Raudanpuute saattaa ilmetä väsymyksenä, päänsärkynä, huimauksena,
hengästymisenä, yleisenä huonokuntoisuutena, vastustuskyvyn alenemisena, kalpeutena, ärtyneisyytenä, masentuneisuutena ja hiusten lähtönä.

Raudanpuutetta esiintyy todennäköisimmin kasvuikäisillä, nuorilla naisilla ja odottavilla äideillä. Raudan vajausta saattaa esiintyä naisilla kaikissa ikäryhmissä mm. runsaiden kuukautisten, raskauden ja imetyksen, laihduttamisen, yksipuolisen ruokavalion sekä syömis- ja imeytymishäiriöiden vuoksi. Rankka kuntoilu ja urheilu sekä leikkaukset saattavat tyhjentää rautavarastoja myös miehillä. Pitkäaikainen raudanpuute voi aiheuttaa anemiaa johtuen veren matalasta hemoglobiinipitoisuudesta.

Ravinnosta saamme rautaa täysjyväviljasta, vihanneksista, pähkinöistä, maksasta, lihasta ja veriruoista. Samanaikaisesti nautittu C-vitamiini edistää raudan imeytymistä. Tee, kahvi ja maitotuotteet puolestaan heikentävät raudan imeytymistä.

Raudan saantisuositus aikuisille on 9–15 mg vuorokaudessa, miehillä ja ikänaisilla vähemmän, hedelmällisessä iässä olevilla naisilla enemmän.

Elimistön rautatasoa mitataan perinteisesti veren hemoglobiinimittauksin.
Viitearvot veren hemoglobiinille (B-Hb) ovat miehillä 134–167 g/l ja naisilla 117–155 g/l. Lasten viitearvot vaihtelevat lapsen iän mukaan.

Toinen elimistön rautatason mittari on seerumin ferritiinipitoisuus (S-Ferrit). Ferritiini on raudan ja apoferritiinin muodostama raudan imeytymis- ja varastoitumismuoto, jonka pitoisuus voi osoittaa raudanpuutteen jo ennen kuin hemoglobiiniarvo alkaa laskea. Seerumin ferritiinipitoisuus korreloi elimistön tärkeimpien rautavarastojen kanssa, jotka sijaitsevat luuytimessä, pernassa ja
maksassa.

Seerumin ferritiinipitoisuuden viitearvot ovat miehillä 28–370 μg/l ja naisilla 10–150 μg/l. Normaali ferritiini ei aina merkitse riittäviä rautavarastoja, sillä ferritiinipitoisuus voi olla kohonnut tietyissä tulehdustiloissa.

Tiedätkö, että väsymys voi johtua yksinkertaisesti siitä, että et saa riittävästi rautaa. Etenkin jos syöt yksipuolisesti, laihdutat tai olet vegaani, sinun kannattaa ottaa rautakuuri aika ajoin. Rauta on tärkeä kivennäisaine hemoglobiinin muodostumisessa ja hapen kuljetuksessa kehossa. Rauta auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta sekä edistää normaalia kognitiivista toimintaa kuten
tarkkaavaisuutta, muistia, keskittymiskykyä ja ongelmanratkaisukykyä. Rauta myös edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Suosittelemme sinulle valmistamiamme rautavalmisteita, joissa
rauta on hyvin imeytyvässä muodossa eikä ärsytä vatsaa.

Vahvat nestemäiset rautavalmisteet
● Rauta hyvin imeytyvässä orgaanisessa bisglysinaattitai sitraattimuodossa
● Mukana rautapitoisia yrttejä
● Ferroforte B® + C sisältää myös B- ja C-vitamiineja
● Hyvänmakuisia
● Eivät ärsytä vatsaa
● Eivät sisällä hiivaa, laktoosia, gluteenia eivätkä alkoholia
● Makeutettu hunajalla ja siirapilla
● Kevyt muovipullo
● Mukana mittamuki

Ferroforte B® + C 500 ml tuotteessa vuorokausiannos 15 ml sisältää rautaa 18 mg.

Ferroforte B® + C Rauta 50 mg 500 ml tuotteessa vuorokausiannos 15 ml sisältää rautaa 50 mg. Tämä tuote suositellaan vain mittauksella todettuun raudanpuutteeseen. Varmistathan tuotteen käytön tarpeen terveydenhuollon ammattilaiselta.

Vahva rauta-c-vitamiinitabletti

Pitkävaikutteinen ja vatsalle ystävällinen, vahva rautavalmiste lisääntyneeseen raudantarpeeseen. Sisältää rautaa kolmena hyvin imeytyvänä yhdisteenä: rautasitraatti, rautafumaraatti ja rautasulfaatti sekä raudan imeytymistä edistävää C-vitamiinia.

Ferroforte 100 100 tabl. tuotteessa vuorokausiannos 1 tabletti sisältää rautaa 100 mg ja C-vitamiinia 80 mg. Vältettävä ottamasta samaan aikaan teen, kahvin, maitotaloustuotteiden tai kalsiumvalmisteiden kanssa, sillä ne hidastavat raudan imeytymistä.Suositellaan vain mittauksella todettuun raudanpuutteeseen. Varmistathan tuotteen käytön tarpeen terveydenhuollon ammattilaiselta.