Tehoaineet silmien hyvinvoinnille!

Pidetään silmistämme hyvää huolta
Altistumme päivittäin yhä enemmän ja yhä nuorempina siniselle valolle, jota digitaalisten laitteiden kuten tietokoneen, älypuhelimen, tabletin ja television ruutu, sekä auringonvalo ja energiatehokkaat valaistukset heijastavat. Tämä aiheuttaa helposti silmien rasittumista, väsymistä ja epämukavaa silmien kuivumista sekä myös sumeaa näköä, tarkentamisen hankaluutta ja valoarkuutta. Ravinnossa on monia aineita, jotka suojaavat silmiä ja torjuvat niiden ennenaikaista vanhenemista. Aina ruokavalio ei ole kuitenkaan riittävän monipuolinen, jotta siitä saisi riittävästi silmille tärkeitä suoja-aineita. Oikein valitusta ravintolisästä voi silloin olla hyötyä.

Ravintolisä nuorille silmille
VisioBalance® Junior -ravintolisä sisältää kliinisesti testattuja patentoituja isosamettikukkautteesta peräisin olevia FloraGLO® Luteiinia ja Optisharp® Natural Zeaksantiinia, jotka ovat silmien hyvinvointia tukevia ravintoaineita. Mansikan makuiset pureskeltavat tabletit on makeutettu hammasystävällisesti ksylitolilla. Luteiinin ja zeaksantiinin on havaittu suojaavan silmien herkkiä osia siniseltä valolta, sillä ne lisäävät keltatäplän pigmentin määrää ja asettuvat sinne suojaavaksi kerrokseksi kuin silmän sisäiset aurinkolasit.

Luteiini ja zeaksantiini suojaavat makulaa eli tarkan näön keskusta
Makula eli keltatäplä on silmänpohjassa oleva tarkan näön keskus, joka toimii näköhavaintojen välittäjänä. Tämä pieni nuppineulan pään kokoinen alue on tärkeä yksityiskohtien ja värien näkemisessä. Kun valo osuu silmään, se kohdistuu verkkokalvolle silmän takaosaan. Keltatäplä sisältää miljoonia tappisoluja, jotka toimivat parhaiten kirkkaassa valossa ja auttavat lukemaan, kirjoittamaan ja näkemään yksityiskohtia ja värejä. Muut keskeiset verkkokalvon alueet sisältävät sauvasoluja, joiden avulla näemme hämärässä ja ”sivusilmällä”.

Luteiini ja zeaksantiini ovat luonnon noin 600:sta karotenoidista ainoita karotenoideja, joita löytyy silmästä. Silmässä myös niiden pitoisuus on huomattavasti korkeampi kuin muualla elimistössä. Elimistö ei itse valmista karotenoideja, joten ne on saatava ravinnosta. Pinaatti ja muut vihreät kasvikset sisältävät jonkin verran luteiinia ja zeaksantiinia, mutta erityisen runsaasti niitä on isosamettikukassa, josta myös VisioBalance® Junior ravintolisän sisältämä luteiini ja zeaksantiini ovat peräisin. Ne estävät näköpigmentin hapettumista ja sitä myötä suojaavat silmiä vahingollisilta vaikutuksilta. Makulassa on normaalisti riittävä määrä luteiinia, joka on sen toiminnan kannalta välttämätön aine. Riskiryhmiä luteiinin puutteelle ovat vaaleasilmäiset henkilöt, joita on erityisen runsaasti Pohjoismaissa.

VisioBalance® Junior 60 tabl.
Vuorokausiannos 1-2 tablettia sisältää:
Luteiinia 5-10 mg
Zeaksantiinia 1-2 mg

Annostus:
1–2 tablettia päivässä.
Lapsille: 3–12 v. 1 tabletti päivässä.
Yli 12 v. 2 tablettia päivässä.

Hammasystävällisesti ksylitolilla makeutettu tabletti on pureskeltava, mutta sen voi halutessaan myös imeskellä tai niellä kokonaisena.

Laktoositon, hiivaton, gluteeniton, vegaaninen.

Osta tästä